Како работат соларните панели SolarVenti?

Секогаш кога има сонце, вентилаторот кој е вграден во колекторот, повлекува свеж воздух низ малите дупки кои се наоѓаат на перфорираната страна на соларниот панел. Воздухот циркулира во внатрешноста на колекторот, каде се загрева на температура од 15-40oC (во зависност од силата на панелот) и така загреан се вбризгува во просторот на објектот.
Внатрешниот влажен и застоен воздух на тој начин излегува од просторот и останува само свежиот воздух. Вентилаторот се напојува со електрична енергија која ја произведуваат фотонапонските (FN) ќелии, така што нема приклучок за на електрична мрежа и нема трошоци за електрична енергија.
Летен период, соларниот панел се исклучува (термостат) така на тој начин нема можност за загревање на внатрешниот објект.
За повеќе информации може да го превземете летокот со целосни карактеристики на моделите на SolarVenti
 • Димензии:704 cm x 524 cm x 55 cm
 • Тежина: 5.5 kg
 • Ширина цевкаi: ø100 mm
 • Проток на воздух: 20 - 35 m3/h
 • Максимална топлинска енергија: 250 W
 • Остварена годишна енергија: 200 kWh
 • Енергија на панелот: 6 W
 • Загревање на воздух: cca 15oC
 • Максимална површина на простор: 25 m2


sv3
sv3
sv3
sv3
sv3
sv3
 • Димензии: 1004 cm x 704cm x 55 cm
 • Тежина: 8 kg
 • Ширина цевкаi: ø125 mm
 • Проток на воздух: 40 - 90 m3/h
 • Максимална топлинска енергија: 500 W
 • Остварена годишна енергија: 434 kWh
 • Енергија на панелот: 12 W
 • Загревање на воздух: cca 15oC
 • Максимална површина на простор: 50 m2


sv7
sv7
sv7
sv7
sv7
sv7
 • Димензии: 1974 cm x 704 cm x 55 cm
 • Тежина: 14 kg
 • Ширина цевкаi: ø125 mm
 • Проток на воздух: 60 - 110 m3/h
 • Максимална топлинска енергија: 1000 W
 • Остварена годишна енергија: 924 kWh
 • Енергија на панелот: 12 W
 • Загревање на воздух: cca 30 oC
 • Максимална површина на простор: 80 m2
sv14
sv14
sv14
sv14
sv14
sv14
 • Димензии: 1974 cm x 1004 cm x 55 cm
 • Тежина: 15 kg
 • Ширина цевкаi: ø125 mm
 • Проток на воздух: 80 - 140 m3/h
 • Максимална топлинска енергија: 1460 W
 • Остварена годишна енергија: 1340 kWh
 • Енергија на панелот: 12 W
 • Загревање на воздух: cca 35 oC
 • Максимална површина на простор: 100 m2
sv20
sv20
sv20
sv20
sv20
sv20
 • Димензии: 3000 cm x 1020 cm x 55 cm
 • Тежина: 29 kg
 • Ширина цевкаi: ø125 mm
 • Проток на воздух: 100- 200 m3/h
 • Максимална топлинска енергија: 2200 W
 • Остварена годишна енергија: 2100 kWh
 • Енергија на панелот: 18 W
 • Загревање на воздух: cca 40 oC
 • Максимална површина на простор: 150 m2
sv30
sv30
sv30
sv30
sv30
sv30

Контакт адреса

Конекта Консалтинг Констракшн

Дебарца бр. 74 1000 Скопје, Македонија

Центар, Дебар Маало

Телефон: +389 23119182

Невзат: +389 70239946

Полад: +389 70272181

Александра: +389 75622230

Email: contact@ccc.com.mk

За компанијата

Нашата фирма е млада фирма. Основана е во мај 2008 година во Скопје. Меѓутоа вработените во фирмата, од кои поголемиот дел се инженери се со долгогодишно искуство од областа со која се занимаваат. Фирмата е формирана со задача да ги пружа своите услуги од областа на градежништвото и градежното инженерство. Со цел успешно и професионално ...

Please publish modules in offcanvas position.